CORONAVIRUS GIURGIU, 26 august, ora 13,00: Alte 15 cazuri confirmate pozitiv în județul Giurgiu, în ultimele 24 de ore

0
119

Instituția Prefectului Județul Giurgiu vă informează asupra situației epidemiologice actualizate la nivelul județului Giurgiu, la data de 26.08.2020:

  • cazuri confirmate pozitiv – 634;
  • cazuri vindecate și externate – 456;
  • în carantină la domiciliu– 351 de persoane;
  • în carantină instituționalizată – 27 de persoane.

 Până în prezent, dintre persoanele confirmate pozitiv, 34 sunt în izolare la domiciliu la ora actuală, iar 0 au fost externate la cerere.

Până în prezent, au fost testate 6.284 de persoane, dintre care 57 în ultimele 24 de ore.

Polițiștii giurgiuveni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19.

În cursul zilei de ieri, 25 august a.c., 109 polițiști din cadrul I.P.J. Giurgiu și 19 polițiști locali au desfășurat 48 de misiuni specifice. În contextul trecerii la starea de alertă, polițiștii acționează, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli.

Activitățile Jandarmeriei Giurgiu au continuat în data de 25.08.2020, fiind angrenat în acest sens un număr de 68 de jandarmi, atât în cooperare cu poliția, cât și independent, precum și pentru asigurarea măsurilor de ordine în zona unui centru de carantină.

Aceștia au desfășurat misiuni specifice pe linie de ordine publică, precum și pentru punerea în aplicare a măsurilor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19, dispuse prin H.G. 668/2020, privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României.

De asemenea, echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu şi cele ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă asigură asistenţă medicală în urma apelurilor primite prin intermediul numărului unic de urgenţă “112”.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 33 de apeluri la numărul de urgență ”112” referitoare la COVID-19. Echipajele desemnate din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Giurgiu au efectuat 5 misiuni de transport la și de la unități spitalicești/spații de izolare/carantină.