Odată cu instituirea carantinei pentru satul Cartojani, numărul persoanelor carantinate la domiciliu a crescut drastic, de la 0 la 3.674 de persoane. Și numărul cazurilor confirmate pozitiv a ajuns 331, pe când cel al celor vindecați și externați este de 249. În aceste condiții, numărul cazurilor active din județ este de 82.

 Până în prezent, dintre persoanele confirmate pozitiv, 13 au refuzat internarea (sunt în izolare la domiciliu la ora actuală), iar 0 au fost externate la cerere.

Până în prezent, au fost testate 4.326 persoane, dintre care 79 în ultimele 24 de ore.

Polițiștii giurgiuveni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID -19.

În cursul zilei de ieri, 22 iulie a.c., 151 de polițiști din cadrul I.P.J. Giurgiu și 20 de polițiști locali au desfășurat 49 de misiuni specifice. În contextul trecerii la starea de alertă, polițiștii acționează, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli.

Autoritățile din Giurgiu mulțumesc tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă.

Activități executate în ultimele 24 de ore de efectivele de jandarmerie în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID–19:

  • 17 jandarmi au executat misiuni de menținere în sistem integrat cu poliția;
  • 21 de jandarmi au executat misiuni menținere independent;
  • 11 jandarmi în localitatea Cartojani, aflată în carantină;
  • sancțiuni aplicate: 2 amenzi în valoare de 1.500 lei – la Legea 61/1991.

        De asemenea, echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu şi cele ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă asigură asistenţă medicală în urma apelurilor primite prin intermediul numărului unic de urgenţă “112”.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 14 apeluri la numărul de urgență ”112” referitoare la COVID-19. Echipajele desemnate din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Giurgiu au efectuat 4 misiuni de transport la și de la unități spitalicești.