Conform raportării Instituției Prefectului Județului Giurgiu, joi, 14 mai, situația la nivelul județului se prezintă astfel: cazuri confirmate – 204; cazuri vindecate și externate – 93; în carantină instituționalizată – 168 de persoane; în autoizolare la domiciliu – 290 de persoane.

Starea acestora de sănătate este monitorizată zilnic de către medicii de familie sau de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică.

În ultimele 24 de ore, 36 de persoane au primit aprobarea de a părăsi regimul de autoizolare și 12 persoane pe cel de carantinare.

Până în prezent, au fost efectuate 1.915 de teste COVID-19, dintre care 19 în ultimele 24 de ore.

Menționăm că în conformitate cu Ordinul Comandantului Acțiunii, începând cu data de 10.05.2020 (ora 05:00), s-a instituit măsura de carantină la nivelul cartierului Rudărie din localitatea Prundu.

Activități executate în ultimele 24 de ore de efectivele de poliție (180 de polițiști), jandarmerie (59 de jandarmi), militari (16) și poliția locală (22 de polițiști locali), în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19:

 • verificarea unui număr de 193 de persoane cu privire la modul de respectare a măsurilor de izolare, inclusiv a persoanelor care locuiesc în aceeași locație cu acestea;
 • verificarea a 4 societăți comerciale și persoane fizice autorizate, cu privire la respectarea interdicțiilor pe timpul stării de urgență;
 • legitimarea a 877 de persoane și verificarea a 825 de autoturisme.

Activități executate în ultimele 24 de ore de efectivele de jandarmerie în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID–19:

 • 21 de jandarmi au executat misiuni de menținere în sistem integrat cu poliția;
 • 19 jandarmi au executat misiuni menținere independent;
 • 8 jandarmi la centrele de carantină;
 • 22 de jandarmi au asigurat misiune de asigurare a măsurilor specifice de carantinare a unui cartier din localitatea Prundu, județul Giurgiu;
 • sancțiuni aplicate: 2 avertismente;
 • persoane verificate la domiciliu: 23;
 • materiale informative distribuite: 28 de flyere;
 • o infracțiune cu 2 autori în zona de carantină din localitatea Prundu pentru săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor prevăzut de art. 352 (1) nerespectarea măsurilor de carantină sau de spitalizare dispuse pentru prevenirea sau combaterea bolilor infecto-contagioase; persoanele în cauză au fost transportate la Giurgiu unde au fost carantinate, contra cost.

De asemenea, echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu şi cele ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă asigură asistenţă medicală în urma apelurilor primite prin intermediul numărului unic de urgenţă “112”.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 7 apeluri la numărul de urgență ”112” referitoare la COVID-19.

Echipajele desemnate din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu au efectuat 8 misiuni de transport către unități spitalicești sau către spațiile de carantină.