Zece cazuri confirmate pozitiv au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, la nivelul județului nostru, ceea ce duce la un total, în prezent, de 293 de persoane infectate cu noul coronavirus. Vindecate și externate, conform raportării Instituției Prefectului, sunt 240 de persoane, ceea ce înseamnă că, active, sunt 53 de cazuri. În continuare, numărul celor aflați în izolare la domiciliu sau în carantină instituționalizată este 0. 

Până în prezent, dintre persoanele confirmate pozitiv, 7 au refuzat internarea, iar 8 au fost externate la cerere.

Numărul persoanelor testate până acum este de 3.890, dintre care 85 în ultimele 24 de ore.

Polițiștii giurgiuveni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID -19.

În cursul zilei de ieri, 13 iulie a.c., 156 de polițiști din cadrul I.P.J. Giurgiu și 19 polițiști locali au desfășurat 49 de misiuni specifice. În contextul trecerii la starea de alertă, polițiștii acționează, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli.

I.P.J. Giurgiu mulțumește tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă.

Activități executate în ultimele 24 de ore de efectivele de jandarmerie în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID–19:

  • 28 de jandarmi au executat misiuni de menținere în sistem integrat cu poliția;
  • 21 de jandarmi au executat misiuni menținere independent;
  • sancțiuni aplicate: 1 – în valoare de 500 lei – la Legea 55/2020.

De asemenea, echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu şi cele ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă asigură asistenţă medicală în urma apelurilor primite prin intermediul numărului unic de urgenţă “112”.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 20 de apeluri la numărul de urgență ”112” referitoare la COVID-19. Echipajele desemnate din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Giurgiu au efectuat 2 misiuni de transport la unități spitalicești. 

(Jurnal)