Instituția Prefectului Județul Giurgiu vă informează asupra situației epidemiologice actualizate la nivelul județului Giurgiu, la data de 13.12.2020:

  • cazuri confirmate pozitiv – 5.240;
  • cazuri vindecate și externate – 3.558;
  • în carantină la domiciliu – 937 de persoane;
  • în carantină instituționalizată – 0 persoane.

 Până în prezent, dintre persoanele confirmate pozitiv, 578 sunt în izolare la domiciliu la ora actuală, iar 0 au fost externate la cerere.

Până în prezent, au fost testate 16.159 persoane, dintre care 148 în ultimele 24 de ore.

Numărul menţionat al testelor reprezintă recoltările efectuate exclusiv în centrele de pe raza judeţului Giurgiu.

  Menționăm că la data de 12.12.2020, a fost înregistrat decesul unei persoane de sex feminin infectată cu noul coronavirus, din județul Giurgiu, în vârstă de 74 de ani, care prezenta comorbidităţi. Aceasta a fost confirmată pozitiv la data de 14.11.2020, fiind internată într-o unitate spitalicească din București, unde s-a produs şi decesul.

În prezent, numărul total al persoanelor decedate de COVID-19 din județul Giurgiu este 51.

La ora actuală, sunt 1.631 de cazuri active, dintre care 1.053 spitalizați și 578 în izolare la domiciliu.  

Polițiștii giurgiuveni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19.

În cursul zilei de ieri, 12 decembrie a.c., 134 de polițiști din cadrul I.P.J. Giurgiu și 17 polițiști locali au desfășurat 59 de misiuni specifice. În contextul trecerii la starea de alertă, polițiștii acționează, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli.

Activitățile Jandarmeriei Giurgiu au continuat în data de 12.12.2020, fiind angrenat în acest sens un număr de 28 de jandarmi, atât independent, cât și în cooperare cu Poliția. Elementele de dispozitiv au desfășurat misiuni specifice pe linie de ordine publică, precum și pentru punerea în aplicare a măsurilor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19, dispuse prin HG. 967/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României.

    De asemenea, echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu şi cele ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă asigură asistenţă medicală în urma apelurilor primite prin intermediul numărului unic de urgenţă “112”.

    În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 68 de apeluri “112” referitoare la COVID-19.

    Având în vedere faptul că numărul cazurilor de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19) este în creștere, echipaje mobile din cadrul ISU Giurgiu au continuat acțiunile de prevenire și informare a cetățenilor, în locurile aglomerate din municipiul Giurgiu și în localitățile: Remuș, Frătești, Daia, Călugăreni, Uzunu, Bolintin Vale, Drăgăneasca, Mihăilești, Bolintin-Deal, Mihai Vodă, Bucșani, Obedeni, Stoenești, Zorile, Stâlpu, Milcovățu, Ogrezeni, Poenari, Ulmi, Izvoru, Crivina, Ghimpați, Naipu, Bâcu, Joița, Săbăreni, Dărăști-Vlașca, Goleasca, Bulbucata, Grădinari, Tântava. Mesajele au fost transmise prin intermediul sistemelor audio al autospecialelor, care au tranzitat zonele cele mai aglomerate din oraş şi uliţele comunelor, astfel încât informațiile preventive să ajungă la un număr cât mai mare de persoane, iar interacțiunea cu acestea să fie limitată.