Vești tot mai alarmante în privința statisticilor COVID 19 la Giurgiu: zilnic sunt raportate noi cazuri! Astfel, conform informării transmise luni, 11 mai, la ora 13,00 de către Prefectura Giurgiu, situația se prezintă astfel:cazuri confirmate – 201; cazuri vindecate și externate – 92; în carantină instituționalizată –  152 de persoane; în autoizolare la domiciliu – 213 persoane.

Starea acestora de sănătate este monitorizată zilnic de către medicii de familie sau de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică.

În ultimele 24 de ore, 2 persoane au primit aprobarea de a părăsi regimul de autoizolare și 4 persoane pe cel de carantinare.

Până în prezent, au fost efectuate 1.737 de teste COVID-19, dintre care 41 în ultimele 24 de ore.

Menționăm că în conformitate cu Ordinul Comandantului Acțiunii, începând cu data de 10.05.2020 (ora 05:00), s-a instituit măsura de carantină la nivelul cartierului Rudărie din localitatea Prundu.

Activități executate în ultimele 24 de ore de efectivele de poliție (158 de polițiști), jandarmerie (44 de jandarmi), militari (14) și poliția locală (16 polițiști locali), în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19:

  • verificarea unui număr de 125 de persoane cu privire la modul de respectare a măsurilor de izolare, inclusiv a persoanelor care locuiesc în aceeași locație cu acestea;
  • legitimarea a 850 de persoane și verificarea a 584 de autoturisme.

Activități executate în ultimele 24 de ore de efectivele de jandarmerie în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID–19:

  • 37 de jandarmi au executat misiuni de menținere în sistem integrat cu poliția;
  • 17 jandarmi au executat misiuni menținere independent;
  • 9 jandarmi la centrele de carantină;
  • sancțiuni aplicate: 3;
  • valoare sancțiuni: avertisment;
  • persoane verificate la domiciliu: 12.

De asemenea, echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu şi cele ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă asigură asistenţă medicală în urma apelurilor primite prin intermediul numărului unic de urgenţă “112”.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 21 de apeluri la numărul de urgență ”112” referitoare la COVID-19.

Echipajele desemnate din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu au efectuat 5 misiuni de transport către unități spitalicești sau către spațiile de carantină.

(Jurnal)