CORONAVIRUS GIURGIU, 10 septembrie: Numărul cazurilor confirmate crește vertiginos!

0
370

Instituția Prefectului Județul Giurgiu vă informează asupra situației epidemiologice actualizate la nivelul județului Giurgiu, la data de 10.09.2020:

  • cazuri confirmate pozitiv – 845;
  • cazuri vindecate și externate – 646;
  • în carantină la domiciliu– 305 persoane;
  • în carantină instituționalizată – 0 persoane.

 Până în prezent, dintre persoanele confirmate pozitiv, 74 sunt în izolare la domiciliu la ora actuală, iar 0 au fost externate la cerere.

Până în prezent, au fost testate 7.288 de persoane, dintre care 113 în ultimele 24 de ore.

Polițiștii giurgiuveni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19.

În cursul zilei de ieri, 09 septembrie a.c., 149 de polițiști din cadrul I.P.J. Giurgiu și 19 polițiști locali au desfășurat 55 de misiuni specifice. În contextul trecerii la starea de alertă, polițiștii acționează, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli.

Activitățile Jandarmeriei Giurgiu au continuat în data de 09.09.2020, fiind angrenat în acest sens un număr de 40 de jandarmi, atât în cooperare cu Poliția, cât și independent.

Aceștia au desfășurat misiuni specifice pe linie de ordine publică, precum și pentru punerea în aplicare a măsurilor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19, dispuse prin H.G. 668/2020, privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României.

De asemenea, echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu şi cele ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă asigură asistenţă medicală în urma apelurilor primite prin intermediul numărului unic de urgenţă “112”.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 18 apeluri la ”112” referitoare la COVID-19.

Echipajele desemnate din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Giurgiu au efectuat 3 misiuni de transport de la și la unități spitalicești.