CORONAVIRUS GIURGIU, 10 mai, ora 13,30: Încet, dar sigur, ne apropiem de 200 de cazuri confirmate!

0
575
Covid Giurgiu

Pe zi ce trece, numărul cazurilor confirmate la nivelul județului nostru este tot mai mare, creșterea fiind exponențială. Astfel, conform celei mai recente raportări, situația, la data de 10 mai, se prezenta astfel: cazuri confirmate – 196; cazuri vindecate și externate – 88; în carantină instituționalizată –  152 de persoane; în autoizolare la domiciliu – 215 persoane.

Starea acestora de sănătate este monitorizată zilnic de către medicii de familie sau de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică.

În ultimele 24 de ore, 11 persoane au primit aprobarea de a părăsi regimul de autoizolare și 5 persoane pe cel de carantinare.

Până în prezent, au fost efectuate 1.696 de teste COVID-19, dintre care 46 în ultimele 24 de ore.

Menționăm că în conformitate cu Ordinul Comandantului Acțiunii, începând cu data de 10.05.2020 (ora 05:00), s-a instituit măsura de carantină la nivelul cartierului Rudărie din localitatea Prundu.

Activități executate în ultimele 24 de ore de efectivele de poliție (182 de polițiști), jandarmerie (63 de jandarmi), militari (14) și poliția locală (15 polițiști locali), în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19:

  • verificarea unui număr de 64 de persoane cu privire la modul de respectare a măsurilor de izolare, inclusiv a persoanelor care locuiesc în aceeași locație cu acestea;
  • verificarea a 2 societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea interdicțiilor pe timpul stării de urgență;
  • legitimarea a 677 de persoane și verificarea a 383 de autoturisme.

Activități executate în ultimele 24 de ore de efectivele de jandarmerie în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID–19:

  • 46 de jandarmi au executat misiuni de menținere în sistem integrat cu poliția;
  • 23 de jandarmi au executat misiuni menținere independent;
  • 10 jandarmi la centrele de carantină;
  • sancțiuni aplicate: 6;
  • valoare sancțiuni: 2.000 de lei;
  • materiale de informare distribuite: 15 flyere.

    De asemenea, echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu şi cele ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă asigură asistenţă medicală în urma apelurilor primite prin intermediul numărului unic de urgenţă “112”.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 64 de apeluri la numărul de urgență ”112” referitoare la COVID-19.

    Echipajele desemnate din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu au efectuat 6 misiuni de transport către unități spitalicești sau către spațiile de carantină.