Instituția Prefectului Județul Giurgiu vă informează asupra situației epidemiologice actualizate la nivelul județului Giurgiu, la data de 01.11.2020:

  • cazuri confirmate pozitiv – 1.924;
  • cazuri vindecate și externate – 1.587;
  • în carantină la domiciliu – 649 de persoane;
  • în carantină instituționalizată – 0 persoane.

 Până în prezent, dintre persoanele confirmate pozitiv, 207 sunt în izolare la domiciliu la ora actuală, iar 0 au fost externate la cerere.

Până în prezent, au fost testate 10.811 de persoane, dintre care 68 în ultimele 24 de ore.

La ora actuală, sunt 296 de cazuri active, dintre care 89 spitalizați și 207 în izolare la domiciliu.

Polițiștii giurgiuveni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19.

În cursul zilei de ieri, 31 octombrie a.c., 145 de polițiști din cadrul I.P.J. Giurgiu și 18 polițiști locali au desfășurat 73 de misiuni specifice. În contextul trecerii la starea de alertă, polițiștii acționează, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli.

    Activitățile Jandarmeriei Giurgiu au continuat în data de 31.10.2020, fiind angrenat în acest sens un număr de 37 de jandarmi, atât independent, cât și în cooperare cu Poliția. Elementele de dispozitiv au desfășurat misiuni specifice pe linie de ordine publică, precum și pentru punerea în aplicare a măsurilor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19, dispuse prin H.G. 856/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României.

    De asemenea, echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu şi cele ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă asigură asistenţă medicală în urma apelurilor primite prin intermediul numărului unic de urgenţă “112”.

    În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 45 de apeluri “112” referitoare la COVID-19. Echipajele desemnate din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Giurgiu au efectuat 1 misiune de transport la unități spitalicești.

    Având în vedere faptul că numărul cazurilor de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19) este în creștere, echipaje mobile din cadrul ISU Giurgiu au continuat acțiunile de prevenire și de informare a cetățenilor, în locurile aglomerate din municipiu și în localitățile Vânătorii Mici, Florești, Palanca, Mihai Vodă, Obedeni, Bucşani şi Gorneni. Mesajele au fost transmise prin intermediul sistemelor audio al autospecialelor care au tranzitat zonele cele mai populate, astfel încât informațiile preventive să ajungă la un număr cât mai mare de persoane.