Copiii din Remuș au început semestrul doi în clădire nouă

0
925

La scurt timp de la debutul celui de-al doilea semestru școlar, cei 13 copii care frecventează cursurile grădiniței din Remuș s-au mutat în clădirea proaspăt renovată.

Este vorba despre o anexă a școlii vechi, aflată, cu câteva luni în urmă, într-o stare deplorabilă. Acum, după renovare și reabilitare, vorbim despre o grădiniță la standarde europene, despre o bibliotecă modernă și despre o sală de sport în care elevii claselor I – VIII de la Școala Remuș vor face orele de educație fizică”, ne spunea administratorul public al Primăriei Comunei Frătești, Nicolae Copăceanu.

Lucrările de modernizare ale anexei (racordare la rețeaua de apă, rețea de încălzire, reabilitare a construcției) au durat circa o lună de zile, fondurile necesare fiind, în totalitate, din bugetul local al Primăriei.

La momentul debutului semestrului al doilea, în Grădinița Remuș învățau 13 copii, ulterior părinții altor trei copii manifestându-și dorința ca micuții să învețe în grădinița din localitate.

 

„Ne bucură faptul că părinții încep să își aducă copiii la Grădinița și Școala din Remuș, odată cu modernizările făcute. Astfel, îi scutim de chinul de a-i duce pe cei mici – mai ales – la unități de învățământ în municipiul Giurgiu, costurile fiind, astfel, mult diminuate pentru familiile respective”, mai declara administratorul public al Primăriei Frătești.

(Jurnal)