Aşa cum v-am obişnuit, vă ţinem la curent cu activitatea acestei importante direcţii din Consiliul Judeţean Giurgiu. Ca de obicei, directorul general, Marius Olteanu, a răspuns întrebărilor noastre.

„În această perioadă, echipajele compartimentului Control Trafic, coordonate de directorul Petrică Hărăniţă, şi-au desfăşurat activitatea conform programului în cele trei zone principale ale judeţului: zona de nord (Bolintin Vale-Joiţa-Găiseni), zona centrală (Comana-Adunaţii Copăceni-Mihăileşti) şi zona Mârşa – Roata – Cartojani. Motivul intensificării controalelor pe această zonă îl reprezintă creşterea intensităţii circulaţiei autovehiculelor care transportă materiale de balastieră, majoritatea societăţilor de profil creându-şi stocuri de materiale necesare lucrărilor din timpul iernii. Circa o sută de transportatori au fost opriţi în trafic în cadrul acestor controale, fiind constatate depăşiri de greutate peste limitele stabilite de OG 43/1997 privind regimul drumurilor, aşa că am fost nevoiţi să aplicăm mai multe amenzi contravenţionale”, ne spunea Marius Olteanu.

De asemenea, referindu-se la transportul de mare tonaj, peste 12 tone masa maximă autorizată, directorul DJTADJCT Giurgiu ne spunea că s-a restrâns aria de control din sudul judeţului, odată cu încheierea perioadei de recoltare şi transport a cerealelor din câmp către bazele de recepţie.

În privinţa eliberării de licenţe de transport, directorul Marius Olteanu a mai precizat:

„Noi avem atribuţii în acest sens, după ce acestea (n.red. – licenţele) sunt aprobate în şedinţele Consiliului Judeţean Giurgiu. Tocmai am eliberat o asemenea licenţă, pentru un transportator din localitatea Vânătorii Mici, societate care urmează să efectueze transportul elevilor dintr-o localitate în alta. Noi acordăm o mare atenţie acestor tipuri de licenţe, pentru că este vorba, în primul rând, de siguranţa copiilor”, a mai spus directorul DJTADJCT Giurgiu.

Referindu-se şi la celelalte compartimente din subordinea direcţiei, acesta mai preciza că activitatea derulată de acestea este una intensă, iar noutăţile care vor apărea vor fi, ca de obicei, promovate şi popularizate, astfel încât aşteptările oamenilor, mai ales în privinţa pregătirilor pentru iarna care se apropie, să nu fie înşelate.        ( Jurnal)