Contrabandiștii de tutun din Giurgiu, Ilfov și Călărași, luați „la puricat” de Poliție

0
315

În cursul zilei de ieri, 6 noiembrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Giurgiu, sub coordonarea Direcției de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bolintin Vale, au efectuat 24 de percheziții domiciliare în municipiul București și în județele Ilfov și Călărași, la locuințele unor persoane bănuite de prelucrare ilegală de tutun și comercializarea acestuia.

În urma activităților au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 930 kg. de tutun prelucrat, 890 kg. de tutun frunză, 42.500 de tuburi țigarete, 3 utilaje de măcinat tutun, găleți pentru colete, mai multe înscrisuri privind expediții și etichete pentru diferite mărci de țigări.

De asemenea, au fost depistate 10 persoane, ocazie cu care au fost conduse la sediul I.P.J. Giurgiu, pentru audieri.

Față de aceștia, Parchetul de pe lângă Judecătoria Bolintin Vale a dispus continuarea urmăririi penale pentru săvârșirea infracțiunilor de producere de produse accizabile care intră sub incidența regimului de antrepozitare prevăzut în prezentul titlu în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea competentă și deținere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 1 kg tutun de fumat.

Activitatea infracțională a persoanelor vizate s-a desfășurat în perioada iulie-noiembrie 2019, iar în urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit faptul că acestea au comercializat peste 3.000 kg. de tutun prelucrat.

Față de cele 10 persoane, s-a dispus măsura reținerii pentru o perioadă de 24 ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi, 7 noiembrie a.c., să fie prezentate organelor judiciare cu propuneri procedurale.

Se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de producere de produse accizabile care intră sub incidența regimului de antrepozitare prevăzut în prezentul titlu în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea competentă și deținerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializare pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 1 kg tutun de fumat.