Peste 250 de poliţişti din Călăraşi, cu suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române, efectuează 53 de percheziţii domiciliare în judeţele Călăraşi, Ilfov, Giurgiu şi municipiul Bucureşti, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunii de contrabandă cu ţigarete. 38 mandate de aducere vor fi puse în executare”, anunţă Poliţia Română.

Acţiunea are loc în cadrul unui dosar penal aflat în instrumentarea Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Călăraşi, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Călăraşi, în care se fac cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă cu ţigarete.

Din cercetări a rezultat că, în perioada ianuarie – iunie, mai multe persoane ar fi achiziţionat, transportat, depozitat importante cantităţi de ţigarete provenite din contrabandă şi ulterior oferite spre comercializare pe raza judeţului Călăraşi.

Poliţiştii vor pune în aplicare 38 mandate de aducere, aufierile urmând să aibă loc la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi.

La acţiune participă şi poliţişti ai Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ilfov.