Contrabanda prin frontiera Giurgiu măreşte câştigurile noii afaceri lansate de ANAF

1
291

autocar-bazar-giurgiuANAF-ul are toate şansele să se lanseze serios în afaceri datorită contrabandiştilor. Aşa cum a anunţat recent, instituţia îşi deschide o serie de magazine on line în care va comercializa toate lucrurile confiscate în vămi/frontiere. Şi după cum observăm aproape zilnic, numai prin frontiera de la Giurgiu contrabandiştii se îmbulzesc să introducă în ţară fel şi fel de mărfuri contrafăcute. Aşa se face că în data de 18 septembrie, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu  s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară, un cetăţean turc la volanul unui autocar înmatriculat în Turcia.

Cu ocazia controlului amănunţit efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit în cala autocarului mai multe pungi din plastic ce conţineau 165 perechi de încălţăminte sport, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, produse susceptibile a fi contrafăcute. La cercetări, s-a stabilit că bunurile aparţin cetăţeanului turc Nihat D., în vârstă de 52 de ani, pasager în autocar.

Câteva ore mai târziu, la acelaşi punct de trecere a frontierei, au fost descoperite într-un alt autocar, 198 articole vestimentare (pulovere), inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute, pe care cetăţeanul român Gicu M., cu domiciliul pe raza judeţului Arad, a încercat să le introducă în ţară. Cele două persoane nu deţineau documente de provenienţă sau certificate de calitate pentru bunurile descoperite cu ocazia controlului de frontieră.

Produsele, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare, faptă prevăzută  şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit b din Legea 84/1998.

(Jurnal)

1 COMENTARIU

  1. Daca ati citi mai bine legea ati vedea ca acetse bunuri sunt susceptibile de a fi contrafacute si el vor fi DISTRUSE de o comise . Nu se comercializeaza NIMIC. Deci ce ne prezentati noua ca descoperiri epocale este munca patriotica si vamesii se bat cu pumnul in piept cu mari descoperiri. Apa de ploaie!