Angajații Primăriei din Călugăreni au continuat zilele trecute campania de curățenie stradală constând în cosirea și ierbicidarea buruienilor din satul Uzunu. 

Viceprimarul comunei Daniel Epure scria pe pagina sa de Facebook:„După Braniștari, Hulubești etc, de ieri (nota red: 29 iunie) a venit rândul și satului Uzunu. Aici tăiem iarba și efectuăm operațiuni de igienizare! Am început cu DN 5 și suntem la intrarea în sat! 4 km pe un sens, 4 km pe celălalt sens!”

Primarul comunei ne preciza că „efectuarea operațiunilor de cosire și ierbicidare se realizează cu soluții omologate”, începând din DN 5, câte 4 km pe o parte și cealaltă a drumului național.

Primăria precizează faptul că pomii, gazonul și florile nu sunt în pericol, căci vor fi protejate de soluțiile cu care se realizează ierbicidarea.

Astfel, comuna Călugăreni, din cei peste 10 km de drumuri naționale pe care îi are în administrare, a reușit în doar câteva zile, cu puținii angajați pe care îi are la dispoziție, să cosească și să igienizeze o parte considerabilă a buruienilor de pe DN5, București-Giurgiu.

(Ana Magheru)