Ministerul Antreprenoriatului și Turismului a anunțat zilele trecute, deschiderea programului Start-Up Nation 2022, program care va avea ca dată de începere a înscrierilor ziua de 19 iulie.

Pilonul II Start-up Nation Diaspora are alocată suma de 20.031.000 lei. Antreprenorii care vin din diaspora pot aplica doar cu firmă deschisă în România, pentru investiții pe teritoriul României, la fel ca aplicanții din România.

Ajutorul financiar maxim care va fi acordat unei firme este de 200.000 de lei, dacă își asumă crearea a minimum 2 noi locuri de muncă full time prin proiect. Aplicanții care își asumă crearea unui singur loc de muncă prin proiect vor putea primi maximum 100.000 de lei.

Consiliul Județean Giurgiu vine în ajutorul antreprenorilor care au nevoie de consultanță pentru depunerea acestor proiecte.

„Pentru că ne dorim ca tinerii giurgiuvenii plecați din țară să se reîntoarcă acasă și înțelegând că anumite aspecte ale procesului sunt mai complicate, Consiliul Județean Giurgiu va pune la dispoziția tinerilor giurgiuveni toata expertiza de care beneficiază oferind consultanță gratuită pentru accesarea acestor fonduri celor care îndeplinesc următoarele condiții:

– sunt giurgiuveni care doresc să se repatrieze;

– sunt societăți comerciale înregistrate la Oficiul Registrului Comerțului, au sediul social/punctul de lucru și își desfășoară activitatea pe raza județului Giurgiu.

Pentru detalii despre proiect, puteți accesa următorul link: https://cjgiurgiu.ro/start-up-nation-diaspora/, precizează reprezentanții Consiliului Județean Giurgiu.

(Jurnal)