Consiliul Județean Giurgiu a premiat 24 de elevi giurgiuveni participanți la campania „Mesajul meu antidrog”

0
378

Miercuri, 14 septembrie, ora 10:30, la sediul Inspectoratului Școlar Județean Giurgiu, în sala de ședințe, a avut loc premierea elevilor giurgiuveni care au participat la concursul județean din cadrul campaniei „Mesajul meu antidrog”. La festivitatea de premiere au participat vicepreședintele Consiliului Județean, Elisabeta Mihalcea, inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Giurgiu, Ion Ghimpețeanu, inspectorii școlari, Florentina Găină și Cosmina Roșu, Veronica Fișcu din partea Palatului Copiilor Giurgiu, Cristina Ingeaua, responsabil antidrog la nivel județean, comisarul Ion Claudiu din partea Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Giurgiu al Agenției Naționale Antidrog, numeroși elevi și coordonatori ai elevilor din întregul județ, precum și părinți ai acestora.

La eveniment au fost premiați un număr de 24 de participanți care s-au clasat pe primele 3 locuri ale concursului la faza județeană, la cele 8 secțiuni ale acestuia.

Trebuie precizat că la faza naţională „MESAJUL MEU ANTIDROG” 2021 – 2022, secţiunea film de scurt metraj şi spot-video, subsecţiunea film de scurt metraj, categoria de vârstă: gimnaziu, colectivul claselor a V-a și a VI-a de la Școala gimnazială nr. 1, comuna Colibași a obținut locul al doilea.

Proiectul are forma unui concurs naţional în cadrul căruia elevii îşi exprimă, într-o formă de comunicare originală – culturală, artistică sau prin sport, opiniile şi atitudinile lor în legătură cu consumul de droguri.

Beneficiarii indirecţi au fost cadrele didactice, familiile elevilor participanţi, prietenii şi societatea în general.

Prezentă la această premiere, Elisabeta Mihalcea s-a arătat îngrijorată de amploarea pe care a luat-o consumul de droguri, fiind surprinsă de ușurința cu care persoane influente din social media vorbesc despre consumul de droguri.

În continuare, aceasta i-a felicitat pe organizatori, pe elevii prezenți, dar și pe profesorii coordonatori, sperând ca în numele CJ Giurgiu, „să-i fi surprins plăcut pe toți, cu premiile oferite”.

Inspectorul școlar general, Ion Ghimpețeanu, a precizat că în calitate de fost director de școală susține aceste campanii și speră ca acestea să aibă continuitate și în anii următori. Totodată, a adresat felicitări autoritățile locale și județene care s-au implicat în combaterea acestui flagel, care din păcate, se extinde din ce în ce mai mult în ultimii ani.

Precizăm că toți cei 24 de câștigători au primit diplome și tricouri personalizate, dar și câte o bicicletă pentru câștigătorii locului I, o trotinetă pentru câștigătorii locului II și o pereche de role pentru câștigătorii locului III. Toate premiile au fost puse la dispoziție de Consiliul Județean Giurgiu.

Printre cei câștigători s-au numărat elevi de la școlile din Gostinari, Colibași, Grădiștea, Giurgiu, Călugăreni, Izvoarele.

Îi felicităm și noi pe toți cei prezenți la acestă premiere și promitem să fim prezenți ori de câte ori suntem invitați atât de către Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Giurgi, dar și de către Inspectoratul Școlar Județean Giurgiu și la dezbateri pe această temă, mai mult decât importantă nu doar pentru copiii noștri, dar și pentru societatea românească în ansamblul ei.

(Jurnal)