Consiliul Județean Giurgiu a finanțat lucrările de realizare a unei săli de lupte și box din Anenii Noi (Republica Moldova)

0
580

Sâmbătă în raionul Anenii Noi din Republica Moldova,  a fost inaugurată sala de lupte și box, rezultată în urma renovării clădirii fostei cazangerii din preajma liceului „M. Eminescu”.

Finanțarea lucrărilor a fost asigurată integral de Consiliul Județean Giurgiu. Suma finanțării a reprezentat (lucrări și dotări) cca. 3,3 mln de lei.

La ceremonia de inaugurare a fost prezentă o delegație a CJ Giurgiu, în frunte cu dl vicepreședinte Cristian Anculescu.

Reamintim că acest proiect a fost inițiat de Consiliul raional Anenii Noi și Consiliul județean Giurgiu în decembrie 2021 (acordul de finanțare fiind semnat în februarie 2022).

Astfel, declarau cei prezenți la această manifestare , raionul Anenii Noi  din republica Moldiva şi judeţul Giurgiu s-au unit prin sport și cultură.

Cu acest prilej au fost organizate și câteva competiții sportive.

De precizat că între cele două regiuni ale celor două state s-a și semnat primul acord de finanţare nerambursabilă în valoare de 14 mii de euro, bani destinaţi pentru oganizarea în această vară a unui festival folcloric la Şerpeni.

Semnarea acordului de finanţare a avut loc chiar în timpul festivalului „Răsună fanfare fără hotare”.

Din cele 14 mii de euro oferite de judeţul Giurgiu, vor fi procurate 24 de costume populare pentru ansamblul de dans „Strămoşeasca” din raionul Anenii Noi şi  24 de instrumente pentru fanfara de copii din Hârbovăţ.

Consiliul raional Anenii Noi urmează să implementeze proiectul din surse proprii, să raporteze finanţatorului despre cheltuirea corectă a banilor, să realizeze un audit independent, după care partea română va transfera integral suma de peste 14 mii de euro pe conturile executivului raional.

(Jurnal)