dsc02242Joi, 27 octombrie s-a desfăşurat cea mai recentă ședinţă a Consiliului Local Giurgiu.
Cel mai așteptat proiect de hotărâre din cele 31 incluse pe ordinea de zi a fost cel cu privire la preluarea în administrare CL a imobilului situat în municipiul Giurgiu, şoseaua Portului, nr, 1 – 2, adică a clădirii în care îşi are sediul  postul local de televiziune”TV Giurgiu” şi o altă proprietate conexă, toate aparţinând familiei Nicolae Florian.
Proiectul nu a stârnit discuţii prea aprinse în rândul consilierilor, primarul Nicolae Barbu a intervenit însă, explicând că această preluare în administrare este o procedură legală şi reprezintă un beneficiu pentru municipalitate: Ni se oferă gratuit ceva, nu neapărat municipiului, pentru că în acest joc toate instituțiile publice de pe raza municipiului și-au manifestat intenția de a-l prelua. La sfârșit, decizia a va avea ANAF. Noi avem două posibilități – să ne manifestăm acestă intenție de a-l lua sau să spunem că nu vrem. Este un câștig pentru Primărie, subliniez, fără să plătim nimic – pentru că prin Codul de Procedură Fiscală se sting datoriile de la bugetul de stat. Ce am putea face cu acest spațiu? Spre exemplu, acțiuni de pregătire și formare profesională. Repet, nu este bătut în cuie că îl preluăm imediat. Noi, acum, doar ne manifestăm intenția, a mai spus edilul-şef.
La momentul supunerii la vot a acestui proiect, consilierii PSD au votat pentru, cei de la PNL şi ALDE s-au abţinut, cu o singură excepţie – alesul local George Ţigănilă, din partea PNL, a fost singurul care a votat împotrivă. Aşadar, proiectul a fost aprobat, iar Nicolae Florian, alături de consilierii social democraţi  au mai obţinut o victorie, dovedind că puţin le pasă de părerea contribuabililor,  care, în mod democratic ar fi trebuit întrebaţi printr-o dezbatere publică dacă sunt sau nu de acord cu a stinge datoriile unui individ cercetat pentru evaziune, cu o clădire pe care în mod normal familia Nicolae ar fi trebuit să o scoată la vânzare şi să se mulţumească în final cu suma oferită de cumpărătorul privat. În felul acesta se creează un precedent preiculos, orice datornic local putând de acum încolo să aibă pretenţia de a vinde câtre administraţia locală un bun ce îi prisoseşte, avut în proprietate, sub pretextrul că dacă i s-a acceptat lui Florian Nicolae de ce nu i s-ar permite şi lui acelaşi lucru…Curat murdar, domnilor consilieri! Ce ar putea urma acum? Florian Nicolae să continue activitatea societăţii sale în aceeaşi clădire, plătind Primăriei Giurgiu o chirie modică. Asta ar fi culmea!
(Teodora Nicolau)

3 COMENTARII

  1. Nu-l stiu pe acest Tiganila, dar daca e acolo consilier ar trebui sa stie ce inseamna preluarea aceasta, sau poate ca stie. Sa vedem acum beneficiile pentru municipalitate. Asta da afacere, sa ti se stearga niste datorii catre ANAF si automat catre bugetul de stat cu bani tot de la buget. De-aia merg treburile asa bine.