Conform unui proiect al Primăriei Giurgiu, circa 2300 de apartamente vor fi anvelopate în Municipiu!

0
231

anvelopare-blocuri1-753x500Primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, a prezentat în cadrul conferinței de presă de miercuri, 13 iulie, stadiul lucrărilor din cadrul  programului de anvelopare a blocurilor din Municipiu.

 Până acum, pentru 1011 apartamente a fost demarată deja procedura de proiectare și de audit energetic. Pentru cea de-a doua etapă, unde sursele au fost finanțate din rectificarea bugetară din iunie, au mai intrat încă 2 loturi – de 651 de apartamente. Mai sunt în așteptare încă aproximativ 700 de apartamente pentru care luna aceasta vom crea prevederile pentru proiectare. La final, vom ajunge la 2200-2300 de apartamente pentru această lansare de proiect.

Totodată, edilul-șef a dorit să sublinieze că pentru punerea în aplicare a programului de anvelopare a blocurilor, este esențial ca două treimi din locatarii blocului respectiv să-și manifeste dorința de a intra în acest program, semnând acel tabel nominal prin care își dau acceptul, tabel care apoi va fi depus la Primărie, împreună cu celelalte documente necesare.

 Nu în ultimul rând, primarul Barbu a precizat că municipalitatea va încerca, după modelul altor municipii-reședințe de județ, din țară, să înființeze în Giurgiu Asociații de Proprietari, de scară sau de bloc, acolo unde locatarii și-au separat toate utilitățile: Acești locatari vor avea în acest fel doar o formă juridică de reprezentare, fără nicio altă cheltuială. Din păcate, nu cred că va fi ușor pentru noi să realizăm acest lucru, pentru că foarte mulți locatari sunt dezinteresați de ceea ce se întâmplă în blocul lor, a mai spus edilul.

 (Teodora NICOLAU)