Parlamentul s-a reunit luni 31 august, de la ora 14.30, în ultima zi a sesiunii extraordinare, în şedinţă comună, pentru a dezbate şi vota moţiunea de cenzură iniţiată de PSD împotriva Guvernului Orban.

Asta însă după ce parlamentarii PNL, PMP și USR  anunțaseră că nu vor participa la vot…

Până în ultimul moment membrii Parlamentului s-au jucat pur și simplu de-a „uite popa nu e popa”, de la o oră la alta,  pe toate canalele social media, anunțându-se,  cu „surle și trâmbițe”, ipoteticul rezultat al moțiunii de cenzură.

Dincolo de negocierile dintre partide și dintre membrii acestora, evident imorale, rezultatul moțiunii depindea, ca de fiecare dată, de prezența și respectiv absența de la vot a parlamentarilor.  

În consecință au apărut și surprizele… Potrivit anunțurilor dinaintea începerii procedurilor moțiunii, un parlamentar PSD a fost nevoit să intre în carantină, în timp ce un altul a anunțat că a fost lovit, brusc, de o criză de bronșită, internându-se în spital. Ba mai mult de atât, nimeni altul decât DSP-ul însuși le-a fost celor doi politicieni, garanție pentru motivele invocate.

În mod normal, Guvernul ar fi trebuit să ceară o anchetă urgentă cu scopul de a verifica veridicitatea justificărilor celor doi politicieni și nu numai, solicitându-se în mod expres destituirea conducerii DSP și în același timp tăierea la jumătate, pe termen de un an, a salariului de bază, în cazul  în care s-ar fi constatat că este vorba doar despre un pretext pentru a absenta de la votul moțiunii.

Din păcate la noi așa ceva nu se va întâmpla prea curând… În consecință, soarta acestei națiuni continuă să depindă de obiceiurile mioritice ale politicienilor, conform cărora mulți dintre aleșii noștri se sustrag de la deciziile majore, care, cred ei, îi vor absolvi de orice răspundere, mai puțin însă de judecata „de apoi” a electoratului din ziua votului, la alegerile din 27 septembrie.   

(Jurnal)