După ani de zile în care Shipyard ATG, cel mai important contribuabil la bugetul local, și, mai mult ca sigur, cel mai mare angajator (privat) din municipiu nu a fost băgat în seamă de autoritățile locale, iată că „gheața” a fost spartă.

Marți, 19 ianuarie, la Primăria Giurgiu a avut loc o primă întâlnire de lucru în care primarul municipiului, Adrian Anghelescu, administratorul public Ionel Muscalu și directorul Shipyard ATG Giurgiu, Adrian Patriche, alături de arhitectul șef al Primăriei, Cătălina Vărzaru.

Întâlnirea a avut drept scop dezbaterea proiectelor comune de viitor ale municipalității și Șantierului Naval ”Shipyard ATG Giurgiu”, planuri care implică, totodată, comunitatea giurgiuveană.

„Temele discutate au făcut referire la proiectele legate de dezvoltarea infrastructurii și sistematizarea sistemului de transport intern a Zonei Libere. Pe de altă parte, a fost dezbătută și colaborarea dintre cele două instituții în ceea ce privește pregătirea profesională a viitorilor angajați pentru calificare profesională.

De asemenea, a fost consemnată și o posibilă colaborare privind restaurarea statuilor din municipiu”, au scris, pe contul de facebook, reprezentanții Primăriei Municipiului Giurgiu.

(Jurnal)