Joi, 7 septembrie 2021, președintele Consiliului Județean Giurgiu, Dumitru Beianu, și vicepreședintele Elisabeta Mihalcea au stat la aceeași masă cu importanți reprezentanți ai mediului de afaceri din Giurgiu, Camera de Comerț Româno-Germană, Ambasada Austriei, oficiali ai guvernului și instituții de educație.

„Discuțiile au vizat strategia învățământului dual pentru 2022-2023, cu accent pe soluțiile pentru conectarea domeniului educației cu realitățile din câmpul muncii.

Cei mai importanți jucători din mediul de afaceri local au fost prezenți la eveniment și au ținut să explice cât de mare nevoie au de forță de muncă și cât de interesați sunt de o colaborare asumată între Consiliul Județean, instituțiile de învățământ și Ministerul Educației.

Președintele Camerei de Comerț Româno-Germane AHK, Sebastian Metz a ținut să felicite și să aprecieze public implicarea și eforturile depuse de vicepreședintele Consiliului Județean Giurgiu, Elisabeta Mihalcea, pentru dezvoltarea sistemului educațional giurgiuvean.

Deputatul Gabriela Horga și-a exprimat susținerea proiectelor în domeniul educației din județul Giurgiu, precum și disponibilitatea de a discuta cu toți factorii implicați.

Deputatul a explicat că are în vedere, în perioada următoare, inițierea unui proiect de lege în domeniul educației.

Învățământul dual reprezintă cea mai bună cale de a-i ajuta pe tinerii din județ să se formeze în scopul obținerii unui loc de muncă bine plătit, în cadrul unor companii puternice atât românești, cât și străine” – comunică Consiliul Județean Giurgiu.

(Jurnal)