Conducătorii auto din urban, mai indisciplinați decât cei din mediul rural!

0
251

În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri și cei de ordine publică, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Giurgiu, au  fost prezenți pe principalele artere rutiere din județ, dar și în mediul rural.

Ei au urmărit  combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere, depistării persoanelor care conduc sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive, precum și pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale.

În urma activităților desfășurate, polițiștii rutieri au aplicat 71 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 32.610 de lei. De asemenea, au reținut 8 permise de conducere (dintre care 6 pentru depășirea limitei de viteză, 1 pentru conducere sub influența alcoolului și 1 pentru neacordare prioritate auto) și au retras 5 certificate de înmatriculare (2 pentru ITP expirat, 2 pentru defecțiuni tehnice și 1 pentru lipsă RCA).

Acțiunile preventive și combative privind consumul de alcool și substanțe psihoactive la volan, vor continua și în perioada următoare. În acest scop polițiștii rutieri vor acționa cu autospecialele dotate cu echipamente de măsurare a vitezei, aparate alcooltest și drugtest, pe drumurile naționale și județene.

Pentru călătorii cât mai sigure, polițiștii recomandă tuturor participanților la trafic să respecte normele de circulație, indiferent de calitatea avută: conducător auto, pieton sau biciclist!

Polițiștii structurilor de ordine publică au acționat în același timp și în mediul rural, în scopul prevenirii și combaterii infracțiunilor contra patrimoniului, a protejării bunurilor, valorilor şi protecției persoanelor, ocazie cu care au aplicat 52 sancțiuni contravenționale, în valoare de 15.920 de lei, dintre care 24 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Totodată, au retras un certificat de înmatriculare, fiind oprite și verificate 242 de autovehicule și legitimate 380 de persoane.

În urma acestor cifre înregistrate, în privința sancțiunilor aplicate, se poate trage concluzia că șoferii din mediul rural sunt mai disciplinați decât cei din rural.

(Jurnal)