Acasă Actualitate Concert plin cu înjurături, după un Bal al Bobocilor din Giurgiu… sau, mai corect: ”Tu știi unde este copilul tău?!”

Concert plin cu înjurături, după un Bal al Bobocilor din Giurgiu… sau, mai corect: ”Tu știi unde este copilul tău?!”

0
Concert plin cu înjurături, după un Bal al Bobocilor din Giurgiu… sau, mai corect: ”Tu știi unde este copilul tău?!”

Un articol despre elevi ai Colegiului ”Ion Maiorescu”, publicat și comentat de către jurnaliștii de la Observator, jurnalul de stiri al postului de televiziune Antena 1, stârnește confuzie, indignare și multe semne de întrebare.

”Balul Bobocilor” a avut loc în luna octombrie, articolul fiind editat și difuzat către opinia publică abia acum, după aproape 3 luni. Care este oare interesul și ce se ascunde în spatele acestor intenții?

Colegii de la Observator titrau evenimentul ca fiind, cităm: ”Concert plin cu înjurături, după un bal al bobocilor din Giurgiu”.

În spatele acestui titlu aparent scandalos, există de fapt o realitate pe care trebuie să o nuanțăm puțin.

În fapt, întâlnirea tinerilor la momentul petrecerii cu mai mulţi trapperi, nu a avut loc la balul organizat de către Liceul Ion Maiorescu, ci s-a desfășurat în cadrul unei petreceri private, organizate imediat după încheierea spectacolului Balul Bobocilor, la aşa numitul ”after party”.

Conducerea liceului și, implicit, profesorii elevilor nu au nicio legătură cu acel concert susținut de cei 3 trapperi: Albert NBN, Yanni şi Umberto.

Banii pentru plata onorariului acestora, sau mai corect pentru a asculta înjurăturile și instigările la violență împotriva corpului profesoral, au fost subvenționate de către părinții elevilor, care au strâns şapte mii de euro pentru a le plăti odraslelor, artiştii.

Astfel că, pentru o corectă informare, ar trebui să delimităm clar cele două evenimente: unul a fost organizat de liceu (Balul Bobocilor), în timp ce after-party-ul a fost organizată de elevi pe banii părinților lor!

Evident că toată atenția este în mod eronat focusată pe liceu, știrbind nemeritat prestigiul acestuia și conducerea lui.

Poate că jurnaliștii postului amintit ar fi trebuit să canalizeze atenția către educația copiilor, pe influența mediilor de socializare asupra tinerilor, pe calitatea idolilor acestor adolescenți, pe banii pe care părinții îi investesc în pseudo-educația acestora și pe alte subiecte care ar releva cu adevărat grija pentru o generație crescută astăzi pe rețelele de socializare, de către influenceri cel puțin dubioși, în căutare de mesaje violente și obscene.

Evident că nu putem generaliza însă, din păcate, realitatea pe care o trăim din plin, cu toții, ne arată că acesta este trendul…

În urma acestui material apărut în mass media, Inspectoratul școlar județean Giurgiu a emis un comunicat pe care vi-l redăm în rândurile de mai jos.

”Ca urmare a articolelor din ultima perioadă, apărute în presă și pe posturile naționale de televiziune, cu privire la desfășurarea Balului Bobocilor de la Colegiul Național „Ion Maiorescu” din Giurgiu, Inspectoratul Școlar Județean Giurgiu informează:

În data de 10 noiembrie 2023, în intervalul orar 17,00 – 19,30, la Ateneul “Nicolae Bălănescu” din Giurgiu, a avut loc spectacolul concurs Balul Bobocilor. Acest eveniment se desfășoară anual și este organizat de reprezentanți ai elevilor de clasa a XII-a, sub supravegherea și îndrumarea cadrelor didactice.

Este un spectacol de muzică și dans oferit de elevii Colegiul Național „Ion Maiorescu” care activează în corul Vlăsceanca și în trupe de dans profesionist, și care au câștigat numeroase trofee la concursuri naționale și internaționale.

Totodată, 8 perechi de elevi de clasa a IX – a, care au fost selectați și pregătiți de elevi desemnați de Consiliul Școlar al Elevilor, participă la un concurs tematic, în urma căruia se acordă premii. La acest eveniment participă oficialități, profesori, elevi și părinți.

Petrecerea denumită ”After Party Balul Bobocilor” a fost organizată în regim privat, în data de 10 noiembrie 2023, începând cu ora 21.00, într- o sală de evenimente din municipiul Giurgiu.

Colegiul Național ”Ion Miorescu” nu a avut nicio implicare în organizarea acestei activități și se delimitează de manifestările care nu fac cinste unei instituții de prestigiu.

Pentru a evita propagarea unor astfel de evenimente nedorite, colectivul de cadre didactice se va preocupa de organizarea unui număr mai mare de lectorate cu părinții și activități cu elevii, în cadrul cărora se vor aborda, cu prioritate, teme de prevenire și combatere a violenței de orice tip (fizică, verbală, nonverbală etc.) și a consumului de droguri.”

În concluzie, în urma acestui articol părinții celor ce au organizat și au participat la acest spectacol grotesc, ar trebui să-și concentreze atenția  pe orele la care ajung acasă copii lor,  de numai 14 ani, pe genul și latura educativă a distracției pe care aceștia o preferă, pe banii oferiți copiilor, fără a se întreba o clipă, pe ce îi investesc aceștia.

Este momentul ca părinții să pună accentul  pe control, pe o mai strictă supraveghere și mai ales pe calitatea educației pe care le-o dau. Asta doar dacă vor ca peste 4 ani copiii lor să ia Bacalaureatul și să aibă un rost în viață!

 (Jurnal)

VREMEA

Giurgiu
cer acoperit de nori
17.2 ° C
17.2 °
17.2 °
47 %
1.9kmh
100 %
Dum
17 °
lun
20 °
mar
17 °
mie
18 °
joi
16 °