”Conacul Filipescu”, un local în care istoria, basmele și buna dispoziție vă vor fi gazde bune atunci când veți dori să aflați ce gust are fericirea! (FOTO + VIDEO)

0
892

Cei amatori de distracție de calitate, de o petrecere neconvețională au acum un reper de excepție: Conacul Filipescu!

Aflat în oaza de vegetație botezată, inspirat, ”Green City”, pe șoseaua ce leagă Giurgiu de Capitală, imediat ce treci Podul de la Adunații Copăceni, pe partea stângă, conacul  a fost la sfârșitul  săptămânii ce tocmai s-a încheiat, gazda unei seri de pomină, în care cei aflați în localul  de cinci stele, au chefuit mai ceva ca la  nuntă.

Două formații au dat tonul și au întreținut atmosfera, incendiară pe alocuri. a petrecerii care s-a prelungit până dincolo de miezul nopții. Este vorba despre  ”Taraful Mircea Constantin” și de formația de muzică machedonească, ”Pindu”.

Patronul acestui restaurant de excepție, dl. Vanghele, a fost prezent tot timpul printre consumatorii bucuroși că au putut găsi, într-un cadru extrem de atrăgător, la liziera unei păduri-parc, o locație dispusă permanent la a-i relaxa pe cei ce îi trec pragul.

După cum citim pe pagina de Facebook a localului, această clădire cu alură de conac boieresc se datorează arhitectului Paul Gottereau care a conceput-o în anii 1880 pentru proprietarul ei, George Emanuel Filipescu, pe un  domeniu  întins pe o bună parte a  localității Adunații Copăceni.

George Filipescu avea să doneze ulterior această bijuterie arhitecturală principesei Maria a României, devenind astfel prima proprietate a osului domnesc, ce s-a ocupat personal de amenajarea interiorului conacului ce de-a lungul vremii s-a umplut de istorie și povești din cele mai romanțioase.

Conacul abundă de rafinament, tablourile și candelabrele grele dând o notă de  nobilă opulență, ce te copleșesc de la primii pași făcuți în interiorul lui.

O vinotecă underground în care puteți savura vinuri de excepție, întregește tabloul acestui loc de poveste în care nu veți regreta atunci când veți poposi în el.

Așa că, dacă vă aflați prin zonă, nu ezitați să vă rătăciți preț de măcar o seară pentru un meniu savuros la ”Conacul Filipescu”, numărul 75, departe de tot și de toate, unde timpul pare că s-a oprit în loc pentru a vă șopti basme despre bun gust, relaxare și sațietate.

(Jurnal)