Comunicat privind activitatea Poliției locale Giurgiu

0
364

În perioada 05.112021-12.11.2021 Poliția Locală Giurgiu a verificat un număr de 252 de persoane aflate în izolare/carantină la domiciliu, în diferite locații, pe raza municipiului, cu privire la respectarea măsurilor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de Covid-19. Un număr de 8 persoane aflate în izolare/carantină, nu au fost găsite la domiciliul declarat, fapt pentru care au fost sancționați, conform art. 65, lit. o („nerespectarea interdicției de carantinare”), din legea nr. 55/15.05.2020, cu amendă în valoare de 1.000 lei. Menționăm că aceaste persoane se aflau în izolare/carantină, ca urmare a Deciziilor emise de D.S.P. Giurgiu.

În această perioadă au fost constatate 26 de fapte contravenționale, 22 sancționate cu amenzi, în valoare totală de 14.095 lei și 4 Avertismente scrise. Acestea au fost aplicate pentru:

– 4 amenzi pentru deranjarea ordinii și liniștii publice (tulburarea liniștii publice prin strigăte și larmă după orele 22.00, consum de băuturi alcoolice pe domeniul public);

– 8 amenzi pentru ocuparea abuzivă a parcărilor alocate de domiciliu, precum și oprirea și staționarea neregulamentară;

– 4 amenzi pentru lăsarea animalelor nesupravegheate pe raza municipiului (cai, vaci, oi, etc.);

– 10 amenzi pentru alte acte și fapte prevăzute de lege.

În această perioadă au fost preluate un număr de 16 sesizări telefonice, prin Dispeceratul instituției, cum ar fi: alarme la instituțiile de învățământ monitorizate, blocare căi de acces, ocupare abuzivă a locurilor de parcare de reședință, deținute prin abonamente, etc.

De asemenea, Poliția Locală a continuat activitatea de fluidizare a traficului rutier, internațional de mărfuri, în sistem integrat cu celelalte forțe colaboratoare, în sensul giratoriu de la intrarea în municipiu, precum și fluidizarea traficului rutier în zonele unde s-au efectuat asfaltări ale carosabilului (Cărămidari, Str. Negru Vodă).

Rugăm cetățenii municipiului Giurgiu să apeleze Dispeceratul Poliției Locale Giurgiu pentru orice fapte care contravin legislației în vigoare, la numerele de telefon: 0246 274668 și 0372 735331.

(Direcția Poliției Locale)