Comunele giurgiuvene Malu, Daia și Slobozia primesc fonduri prin Programul național de investiții „Anghel Saligny”.

0
321

Așa cum am scris deja în cursul zilelor trecute, Guvernul Ciucă a alocat o sumă considerabilă unor obiective de investiții din județul Giurgiu, investind în dezvoltarea județului suma de 1.178.814.542 de lei prin Programul național de investiții „Anghel Saligny”.

Printre obiectivele aprobate spre finanțare de Ministrul Dezvoltării se numără și cele din comunele Malu, Daia și Slobozia.

Comuna Daia va avea acces la finanțare de 17,5 milioane de lei pentru continuarea reabilitării și modernizării străzilor din localitățile Daia și Plopșoru.

Comuna Slobozia va primi suma de 16,353 milioane de lei pentru extinderea și modernizarea rețelei de alimentare cu apă potabilă în comuna Slobozia.

Comuna Malu va avea primi finanțare pentru două proiecte și anume:

  • modernizare drum interes local DE B1 în comuna Malu cu valoarea de 12,249 milioane lei.

  • modernizare și extindere sistem alimentare cu apă și extindere rețea canalizare cu o valoare a proiectului de 12,805 milioane lei.

Astfel, ca urmare a eforturilor depuse de Primăria Daia prin primarul Șerban Adrian Florin, Primăria Slobozia prin primarul Gheonu Florin și de către Primăria Malu prin primarul Mirel Jantea s-au obținut diverse finanțări prin Programul „ Anghel Saligny”, care în mod cert vor contribui la confortul locuitorilor din cele trei comune mai sus menționate.

Statul și administrațiile locale au obligația de a le asigura tuturor cetățenilor români infrastructura necesară pentru servicii esențiale apă, drumuri, gaze și iată că și pentru cele trei comune din județul Giurgiu, o parte dintre aceste lucruri se vor realiza prin Programul „Anghel Saligny” denarat de Guvernul liberal.

(Ana Magheru)