„Comuna Prundu s-a transformat în comuna Corbea!”

0
1487

Aceasta este concluzia la care a ajuns consilierul local liberal Cristian Preoteasa, unul dintre cei mai înfocaţi adversari politici ai primarului din Prundu, Cătălin Corbea.

Prezent la conferinţa de presă a liberalilor giurgiuveni de vineri, 12 octombrie, acesta a făcut o serie de dezvăluiri despre activitatea atât a angajaţilor din Primăria Prundu, cât, mai ales, a primarului Corbea.

„În anul 2015, Curtea de Conturi a României, ca urmare a mai multor petiţii şi memorii trimise de mine, a declanşat controale la Primăria Prundu, unde, conform raportului întocmit la vremea respectivă, au fost constatate mai multe nereguli, în special legate de cheltuirea fondurilor europene. Pentru toate acestea, a fost întocmit un dosar penal, care este în lucru şi acum. Anul acesta, am solicitat aceleiaşi Curţi de Conturi, alte controale, de această dată fiind vizate o serie de drumuri de exploataţie agricolă care, pe hârtie, figurau ca fiind modernizate, dar care, în teren, nu există! Suma cheltuită pentru aceste drumuri se ridică la aproximativ un milion de euro, 20% din această sumă reprezentând cheltuieli neeligibile. Întreb, cred eu, îndreptăţit, care sunt aceste cheltuieli neeligibile…Am cerut în câteva rânduri copia după hotărârea de consiliu în care se aprobau aceste cheltuieli şi lucrări, dar domnul primar şi angajaţii primăriei au răspuns, de fiecare dată, că nu e treaba mea! Doamna prefect Puţaru în schimb mi-a dat această hotărâre, dar dacă vă uitaţi pe ea, nu se ştie cine a făcut acele lucrări. Am solicitat Curţii de Conturi informaţii, dar dumnealor m-au trimis acolo unde cer eu, de patru ani, aceste informaţii: la Primăria lui Corbea! Din nefericire, am ajuns la concluzia că Prundu s-a transformat în comuna Corbea, unde nimic nu mişcă, nimic nu se face fără ca el să ştie sau să îşi dea acordul!”, a încheiat alesul local din Prundu.

Completând cele spuse de consilierul liberal, liderul organizaţiei judeţene, Marin Anton, preciza că, de fapt, aceasta este atitudinea generală a social-democraţilor la Giurgiu.

„Nimeni, nicio formaţiune politică, nu şi-a permis asemenea aroganţe, cum a făcut PSD-ul în ultimii opt ani de zile. Nimeni nu îi poate întreba, nu are voie să îi întrebe, unde sunt banii publici! Asta este atitudinea: DISPREŢ!”, a încheiat Marin Anton.

(Jurnal)