Comuna Călugăreni, un vast șantier în care Primarul Iordache Dumitru, dorește să facă din comuna Călugăreni, o localitate cu înalt standard de viață și oameni mulțumiți!

0
683

Comuna Călugăreni, una dintre cele mai importante localități de pe șoseaua rapidă care leagă Municipiul Giurgiu de Capitala țării, își continuă lucrările  de modernizare, proiecte care puse în practică  vor aduce noi îmbunătățiri atât imaginii cât și nivelului de trai al locuitorilor comunei.

Primarul comunei, Iordache Dumitru ne spunea că la acest moment circa 80% din carosabilul localității este deja asfaltat, lucru care  oferă  pe lângă un grad sporit de confort celor ce trăiesc aici cât celor aflați în trafic prin zonă,  trezind  totodată  interesul unor investitori ce aproape întotdeauna își doresc mai înainte de toate, rezolvată partea de infrastructură.

Am deschis de curând un Centru de Evidență a persoanelor,  aici la Călugăeni, în clădirea veche a Primăriei ” – ne spunea Dumitru Iordache.

În  timpul ce s-a scurs de la începutul acestui an nu am stat pe loc, proiectele  derulându-se permanent  la noi în comună. S-au obținut  niște sume de bani pentru aducțiunea de gaze a  localității, am reușit totodată obținerea unei finanțări pentru înzestrarea școliilor cu laboratoare, și materiale componente, necesare acestora, pregătind în acest mod noul an școlar 2023-2024 pentru cei peste 800 de elevi, asta însemnând atât cei din școală, din liceul Agricol, cât și din grădinițe.

În consecință  sunt mulțumit că în urma  demersurilor făcute, încă de la începutul anului, am reușit să realizăm în final o grădiniță cu program prelungit, ce este funcțională la acest moment cu două grupe, fiecare grupă fiind formată din 20 de copii…

Mă cunoașteți că sunt un primar ambițios, de aceea îmi doresc ca lucrurile să fie realizate întotdeauna cât mai aproape de perfecțiune, să iasă un lucru util și frumos.

În același context al lucrurilor bine făcute, primarul Iordache ne-a prezentat succint alte câteva din proiectele pe care dorește să le finalizeze cât mai curând…

Am în proiect mai multe parcuri…Am început deja unul la Brăniștari  și un altul la Uzunu… În plan sunt mai multe… Tot în cadrul acestor proiecte se înscrie și o hală, pe care dorim să o construim în Târgul atât de cunoscut celor din această zonă.  Am obținut deja autorizația de construcție , iar acum urmează să demarăm procedura de achiziție. După care vom continua cu proiectul tehnic și execuția. Eu sper ca într-o săptămână să demarăm lucările .

Interesat mereu de starea de sănătate a concetățenilor săi, primarul Dumitru Iordache ne-a vorbit și despre o investiție în această direcție:

Încercăm să obținem autorizația la un SF ( n.n.- studiu de fezabilitate), pentru un dispensar uman.  Am depus toate diligențele, inclusiv la ISU, fiind o autorizatie foarte importantă. Va fi un dispensar modern, inclusiv cu servicii de stomatologie, de medicină generală, pediatrie și tot ceea ce este necesar pentru niște consultații medicale de calitate și evident   o dotare corespunzătoare a acestuia.

Și pentru că timpul zboară și nu mai e mult până la începerea anului șciolar am un  proiect important ce constă în refacerea gardului de la Școala din Hulubești…După cum cred că ați sesizat  Călugăreniul însuși este la acest moment  un vast șantier  în care zilnic se mai realizează ceva…De aceea sunt convins că  la finalul tuturor lucrărilor imaginea comunei va fi schimbată radical, serviciile vor fi de mai bună calitate, oamenii vor  beneficia de asistență medicală, elevii de  condiții mai bune în școli, vom avea și  un târg modern… Într-un cuvânt calitatea vieții locuitorilor comunei va crește în mod evident.  Pentru mine, ca primar și totodată ca cetățean al acestei localități cel mai important deziderat  rămâne   acela ca oamenii să fie mulțumiți de ceea ce le ofer și de faptul că trăiesc în această localitate – ne mai spunea Dumitru Iordache , primarul unei comune aflată în plină modernizare, ce pe zi ce trece mai înlătură câte  un detaliu din  cele ce  făceau  până mai ieri, diferența dintre sat și oraș.

(Jurnal)