Curățenia de primăvară și pregătirile pentru sărbătorile pascale au făcut din comuna Călugăreni o localitate cu un aspect mult schimbat. Astfel, după cum ne spunea, de curând, primarul localității, Marin Voinea, împreună cu beneficiarii de ajutor social, dar și cu locuitorii comunei, au fost demarate lucrările de curățenie în comună.

Am toaletat zonele de pe marginea drumului, spațiile verzi de la școlile și grădinițele din comună, dar am dat și un aspect nou rondurilor (n.r. – sensurilor giratorii) din comună. Am reușit plantarea de flori, lalele, în primă fază, astfel că acum aceste ronduri sunt o frumusețe. Chiar mi-au spus mai mulți oameni că parcă se simte cu adevărat că vine primăvara, și că se apropie și marea sărbătoare a Învierii Domnului. Nu ne oprim aici, continuăm – din păcate, mai greu, pentru că ne dau de furcă, după cum vedeți, condițiile meteo – să transformăm localitatea într-o comună prin care să le fie drag să treacă tuturor, ba, de ce nu, chiar să se și oprească la noi”, spunea primarul localității.

Referindu-se la un aspect care interesează atât locuitorii din Călugăreni, cât și pe locuitorii altor localități din județ sau din împrejurimi, cel legat de situația Oborului, primarul Marin Voinea ne spunea:

Dacă ar fi după mine, eu, personal, și mâine aș da drumul la tot Târgul. Din câte cunosc și eu, există o decizie, la nivel local, al Comitetului de Combatere a Bolilor, prin care se ridică interdicțiile. Din păcate, încă nu știu sigur cum vom proceda în continuare…Vine Paștele, oamenii vor vrea să vândă miei, ouă, în Târg. Eu le-aș spune să vină să vândă fără frică, pentru că, așa cum se știe, de mai bine de două luni, nu s-a mai înregistrat niciun caz nou de pestă porcină, deci nu am mai avea motive să ținem Târgul închis!”, a mai precizat Marin Voinea.

(Jurnal)