Cu peste 400 de ani în urmă, mai exact 424, pe 23 august, Mihai Viteazul înregistra, la Călugăreni, una dintre cele mai importante victorii împotriva turcilor. Acesta a fost și motivul pentru care, de 17 ani, la 23 august, locuitorii comunei sărbătoresc Ziua Comunei Călugăreni.

Anul acesta, manifestările au debutat de la primele ore ale dimineții de vineri, 23 august, când Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului a fost adusă de la Letca Nouă în mica bisericuță de lemn, recent restaurată prin eforturile Primăriei din Comună.

După amiaza, evenimentul a continuat cu o slujbă de pomenire a voievodului Mihai Viteazul (și a tuturor eroilor comunei), slujbă oficiată de un sobor de preoți din localitate, în prezența ministrului Economiei, Niculae Bădălău, a președintelui Consiliului Județean, Marian Mina, precum și a altor persoane importante, fii ai localității.

„Trebuie să fiți mândri că sunteți locuitori ai acestei comune, încărcate de istorie, cum este Călugăreniul. Am modernizat, împreună cu primarul Marin Voinea, comuna; mai avem de făcut lucruri, le vom face, așa cum am promis”, spunea, în cadrul discursului său, președintele CJ, Marian Mina.

„Așa cum v-am spus, și nu o dată, doar prin muncă putem realiza multe. Iar dumneavoastră, locuitorii comunei Călugăreni, sunteți oameni harnici, ați dovedit mereu. Vom continua să facem din comuna noastră una cu adevărat europeană”, a spus, la rândul său, primarul comunei, Marin Voinea.

A urmat apoi un scurt moment artistic, susținut de elevi ai școlilor din comună.

Seara s-a încheiat cu un spectacol, susținut de Nicu Paleru, Maria Ghinea, Nemuritorii, Monica Ropotă, cea din urmă fiind și prezentatoarea evenimentului.