OMV Petrom a anunţat azi că susţine intervenţia Crucii Roşii Române în pandemia COVID-19 cu o donaţie de 1 milion de euro. Fondurile vor fi folosite pentru achiziţia de echipamente de testare pentru diagnosticare rapidă COVID19.

Banca Transilvania se alătură inițiativei Dăruiește Viața de a lupta cu COVID-19, oferind 300.000 euro pentru achiziția de aparate de ventilație și echipamente de protecție ce vor ajunge la spitalele din prima linie.

Mastercard e alături de Dăruiește Viața în inițiativa de combatere a COVID-19 în România prin achiziționarea de echipamente speciale pentru prevenție și tratare, prin donația a 100. 000 de euro.

Avon Romania donează 1,7 tone de produse de igienă (săpunuri lichide și geluri de duș cu formulă identică) pentru centrele de carantină din București, alăturându-se astfel eforturilor de limitare a efectelor COVID-19 în România.
Compania contribuie și cu o donație în bani pentru achiziția testelor de confirmare a virusului COVID-19, care vor merge către Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Sf Parascheva Iași.

Electrica Furnizare donează 433.000 de lei Crucii Roșii, pentru achiziția de măști sanitare.

Compania Cotnari a donat 50.000 de lei Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi pentru achiziţionarea de echipamente de protecție.

PROFI donează 1 000 000 RON pentru dotarea secțiilor ATI.

AQUA Carpatica asigură necesarul de apă pentru spitalele de boli infecțioase din toată țara (București, Timișoara, Cluj-Napoca, Târgu Mureș, Craiova, Constanța și Iași), dar și pentru secția de oncopediatrie a spitalului Marie Curie din București; donează 50.000 de măști de protecție, 50.000 de mănuși și 50.000 de botoși pentru personalul medical.

Agricola Bacău anunță că plafonează prețurile produselor și că s-a oferit să finanțeze achiziția de materiale specifice de protecție și realizarea unui laborator performant de analize pentru Spitalul Județean din Bacău.

Nu ar fi rău ca și la Giurgiu să existe o implicare din partea celor cu putere financiară, beneficiari de pensii speciale, care să ia exemplul celor de mai sus, pentru Spitalul Județean de Urgență Giurgiu.