Compania de stat Hidroelectrica, interzisă în viitor clienților casnici!

0
555

Multinaționalele care dețin furnizarea de energie au făcut presiuni la Guvern pentru a stopa emigrarea clienților, speriate fiind că își pierd clienții în favoarea companiei de stat, Hidroelectrica.

Rezultatul este că Guvernul a cedat, multinaționalele reușind să stopeze exodul către Hidroelectrica. Ordonanța care stabilește achiziția centralizată a energiei a reușit să pună Hidroelectrica în imposibilitatea de a mai lua clienți noi, astfel că cei care doreau să se transfere la compania de stat nu vor mai putea beneficia de contracte.

Românii care s-au transferat deja la Hidroelectrica, fără să ia în seamă încercările de denigrare a companiei de stat, au avut noroc, căci din 11 noiembrie, momentul publicării în Monitorul Oficial a Ordonanței care reglementează achiziția centralizată de energie, Hidroelectrica nu mai poate lua clienți noi, fiind obligată să livreze spre OPCOM toată cantitatea de energie necontractată.

„Furnizorii de energie de pe piață, alții decât companiile de stat, se temeau că le pleacă clienții la Hidroelectrica, iar acum, cu noile condiții, Hidroelectrica s-ar putea să nu mai poată să încheie contracte”, precizează Silvia Vlăsceanu, director executiv al Asociației Producătorilor de Energie HENRO.

Pentru clienții pe care îi are acum, Hidroelectrica va rămâne cu aceleași prețuri din contractele încheiate, de maximum 0,74 lei pe kWh pentru orice cantitate consumată.

(Jurnal)