Liderii PSD dau semnale că și-au cam pierdut răbdarea așteptând ca Tudorel Toader să-și asume ordonanța de modificare a Codurilor Penale, ba i-au dat și un termen, nerespectat însă de către ministrul Justiției.

Liviu Dragnea i-a cerut ferm premierului Dăncilă să-și asume o decizie în privința ministrului Justiției, Tudorel Toader.  După ce Dăncilă a avut o discuție cu Tudorel Toader se așteaptă acum  decizia primului ministru. Dacă va refuza să-l demită, social democrații iau în calcul să meargă în Parlament cu proiecte de lege. Liviu Dragnea, președintele PSD (preluare RTV):

Ne-am lăsat păcăliți, tot partidul. Cred că domnul Toader ne-a păcălit. Nu poți să ieși la începutul anului că adopți o ordonanță, ridici scandalul până la cer, vii și spui, la un moment dat, păi nu mai pot s-o adopt, că nu se justifică urgența”.

Social democrații îi reproșează ministrului Toader că nu a respectat decizia politică de a-și asuma o ordonanță de urgență pentru modificarea Codurilor Penale. La rândul său, ministrul Justiției refuză categoric să își asume o ordonanță de urgență prin care să modifice codurile. Așa că social democrații iau în calcul și varianta unor proiecte de lege doar pentru păstrarea acelor articole din coduri, declarate constituționale. Tudorel Toader mai are acum de trecut testul încă unei moțiuni simple, depusă de Opoziție, la Senat. Comitetul Executiv al PSD, care se va întruni cel mai târziu săptămâna viitoare,  va tranșa, cel mai probabil, situația ministrului Justiției.

(Jurnal)