Sub această denumire s-au reunit astăzi, începând cu ora 10,30, în sala de expoziții a Muzeului, elevi, reprezentanți ai Consiliului Județean Giurgiu, dar și ai mai multor instituții de cultură din județul nostru.

Circa 60 de copii de la Școlile Gimnaziale nr. 4 „Mihai Eminescu” și nr. 7 din municipiul Giurgiu au fost, pentru circa o oră, oaspeți ai Muzeului Județean de Istorie „Teohari Antonescu”. Ineditul vizitei celor 60 de elevi a constat, după cum ne declara directorul muzeului, Ionel Muscalu, într-o altfel de prezentare a istoriei și a Marii Uniri.

Costumați ca niște adevărați actori, elevii celor două școli au pus în scenă, într-o manieră inedită, evenimentele care au precedat Unirea de la 1918, mergând până acolo încât discursurile ținute de Ionel Brătianu sau de Regina Maria au fost reproduse, cu exactitate de copiii coordonați de profesoarele Carmen Ioana Mușat, respectiv Lidia Apostol.

Nu au lipsit nici colindele, cei trei colindători teologi ai Facultății de Teologie Ortodoxă din București, îndrumați de Părintele Arhidiacon Iulian-Mădălin Cristică, aducând un plus de magie atmosferei.

La final, conducerea Muzeului Județean a înmânat un număr de 15 diplome „Prieten al Muzeului în An Centenar” celor care, pe întreg parcursul anului 2018, le-au fost aproape în toate acțiunile derulate.

(Jurnal)