#COLECTIV după 3 ANI. S-ar putea repeta tragedia?

0
166

Două slujbe de pomenire pentru victimele incendiului din clubul bucureştean Colectiv au avut loc astăzi, la trei ani de la tragedie, în București.

Din păcate, de la momentul #Colectiv și până în prezent, nu s-au schimbat foarte multe în siguranța clienților din cluburile sau restaurantele bucureștene, sau de oriunde din țară. La fel se întâmplă și la Giurgiu, unde încă sunt destule clădiri (restaurante, în special) care, nici acum, nu au autorizația de securitate la incendiu. Mai mult, sunt localuri în care, deși legea interzice fumatul, clienții fumează nestingheriți, chiar sub ochii chelnerilor.

Incendiul din clubul Colectiv a izbucnit în timpul unui concert susţinut de trupa rock bucureşteană ”Goodbye to Gravity”, care îşi lansa albumul „Mantras of War”. Solistul Andrei Găluţ este singurul membru al trupei care a supravieţuit tragediei. În urma incendiului din clubul Colectiv, izbucnit în seara de 30 octombrie 2015, şi-au pierdut viaţa 65 de persoane – 27 în noaptea tragediei şi 38 ulterior, în spitale din Bucureşti şi din străinătate. Una dintre aceste persoane și-a pus capăt zilelor, în urma suferințelor îndurate.

(Jurnal)