La finele acestei săptămâni, coincidență stranie , mai mulți tineri de aceeași vârstă au fost prinși fără carnet de conducere sau cu el expirat și băuți la volan…!

Sâmbătă, 14 aprilie, în jurul orei 18.50, polițiștii l-au depistat în trafic pe acest tânăr  din municipiul Giurgiu   care conducea un autoturism pe Drumul Național 5C, având dreptul de a conduce suspendat.

Și după ce că era în afara legii acesta mai și băuse…Conducătorul autoturismului a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,54 mg/litru alcool în aerul expirat. Conștient că a fost prins, el a  refuzat sa fie condus la o unitate sanitară pentru recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii i-au întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană care are dreptul de a conduce suspendat și refuzul recoltării de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Coincidență stranie sau nu, a doua zi, Duminică, 15 aprilie, în jurul orei 00:30, noaptea, polițiștii din cadrul Formațiunii  Rutiere Mihăilești au depistat un autoturism pe Drumul Județean 412 A, din localitatea Ogrezeni, județul Giurgiu, condus de un tânăr  de aceeași vârstă ,  29 de ani, din localitatea Grădinari, județul Giurgiu, care nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicul și care  testat cu aparatul etilotest, a rezultat  o aceeași alcoolemie ca în cazul tânărului din Giurgiu, de 0,54 mg/litru alcool în aerul expirat, fiindu-i recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii i-au întocmit dosar penal  și acestuia. Se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere și conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.

Tot Duminică, 15 aprilie, în jurul orei 03.15, polițiștii din cadrul Formațiunii  Rutiere Mihailesti, au depistat în trafic, un autoturism pe Drumul Național 6, în localitatea Valea Plopilor, județul Giurgiu, condus de un tânăr cu eceeași vârstă cu cei doi amintiți anterior:  29 ani, originar  din localitatea Letca Noua, județul Giurgiu, care se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Conducătorul autoturismului, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,48 mg/litru alcool în aerul expirat, fiindu-i recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Ca și în cazule celorlalți doi, tânărului i-a fost întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.

(Jurnal)