Începând cu ora 15:50, prin dispeceratul 112, au fost primite peste 30 de solicitări de la cetățeni care semnalau efecte ale precipitațiilor abundente în gospodăriile proprii (inundații, elemente de construcție de pe acoperiș căzute).


În sprijinul populației au fost mobilizate forțe și mijloace de intervenție din cadrul Detașamentelelor de Pompieri Giurgiu și Bolintin Deal, Gărzilor de Intervenție Mihăilești și Colibași, Punctului de Lucru Călugăreni.

În municipiul Giurgiu sunt 16 solicitări pe străzile Oltului, Cireșului, Cerna, Vidra, Bradului, Gării, Partizani, Negru Vodă, Aleea Plantelor.

Se actionează cu 4 autospeciale de stingere cu apă și spumă, 8 motopompe și 4 autospeciale de primă intervenție și comandă.

În județ, s-a intervenit în localitățile Mihăilești, Gorneni, Stejaru, Vărăsti, Buturugeni, Stoenești, Drăgănescu.

În imaginile de mai jos, o autospecială de stingere cu apă și spumă și 6 pompieri de la Detașamentul Bolintin Deal au intervenit la o degajare elemente de construcție de pe acoperiș la o casă din localitatea Florești-Stoenești.

Pompierii rămân mobilizați până la normalizarea situației și înlăturarea efectelor produse de  fenomenele meteorologice. Totodată, sunt menținute în stare de operativitate toate categoriile de mijloace și echipamente pentru asigurarea în cel mai scurt timp a acțiunilor de răspuns.