joi, martie 23, 2023
Acasă Actualitate CNSU propune obligativitatea purtării măștilor medicale sau FFP2 în toate spațiile,...

CNSU propune obligativitatea purtării măștilor medicale sau FFP2 în toate spațiile, începând de sâmbătă, 8 ianuarie 2022

0
339

CNSU propune ca purtarea măștilor medicale sau FFP2 să fie obligatorie în toate spațiile publice, inclusiv în aer liber. Măsura va intra în vigoare de sâmbătă.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) s-a reunit, miercuri, 5 ianuarie 2022 pentru adoptarea hotărârii de prelungire a stării de alertă. Printre altele, autoritățile propun menținerea obligativității purtării măștii de protecție doar tip medical sau FFP2 în toate spațiile publice închise și deschise. Măsurile propuse astăzi de CNSU trebuie adoptate de Guvern, care se va reuni astăzi într-o ședință oficială la ora 11:00.

Principalele categorii de persoane excluse de la regulă:

  • Copiii cu vârsta mai mică de 5 ani;

  • Persoanele care sunt singure în birou;

  • Prezentatorii TV și invitații acestora, cu condiția respectării distanței de 3 metri între persoane;

  • Reprezentanții cultelor religioase, în timpul slujbelor, cu condiția respectării distanței de 3 metri între persoane;

  • Vorbitorii aflați în spații închise sau deschise cu condiția respectării distanței de minimum 3 metri între aceștia și oricare din celelalte persoane din public;

  • Persoanele care desfășoară activități fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitante (temperaturi ridicate, umiditate crescută etc.) sau activități sportive.

(Jurnal)

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com