vot-20122Coaliţia Naţională pentru Modernizarea României (CNMR) propune modificarea legislaţiei astfel încât să poată fi organizat un referendum local în circumscripţie de demitere a Parlamentarului în măsura în care acesta nu îşi va desfăşura activitatea corespunzător. Propunerea vine ca reacţie la Legea privind pensiile speciale pentru parlamentari, care a intrat în vigoare de la 1 august. Conform acesteia, un politician cu trei mandate poate primi până la 6.000 de lei în plus la pensie!

CNMR va propune modificarea legislaţiei astfel încât să poată fi organizat un referendum local în circumscripţie,  de demitere a parlamentarului în măsura în care acesta nu îşi va desfăşura activitatea corespunzător.

Printr-un comunicat al Coaliţiei Naţionale pentru Modernizarea României, la momentul adoptării atât a Legii privind pensiile speciale pentru parlamentari, cât şi a Legii pentru modificarea art. 45 din Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor (15 decembrie 2016), CNMR a protestat vehement faţă de hotărârile luate în acest sens de Parlamentul României, considerând că acest demers este atât un act de sfidare a drepturilor omului, cât şi unul de discriminare”.

Jurnal