CNAS dorește să limiteze decontările la un singur serviciu medical pe zi pentru aceeași persoană

0
436

Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) vrea să limiteze decontările la un singur serviciu sau tratament medical pe zi pentru aceeași persoană.

PSD a transmis marți un comunicat de presă prin intermediul căruia anunță că respinge categoric propunerea CNAS și că această reglementare este „innaceptabilă” și încalcă dreptul la sănătate al pacienților.

Și Ministerul Sănătății a reacționat împotriva acestei propuneri, afirmând că serviciile medicale ambulatorii trebuie să rămână cât mai accesibile pacienţilor.

„PSD va solicita o analiză asupra acestor prevederi în cadrul Coaliției de guvernare și se va opune oricăror dispoziții care limitează accesul la sănătate al cetățenilor asigurați. PSD sprijină categoric poziția ministrului Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, de a susține cu fermitate accesul neîngrădit al pacienților la asistența medicală ambulatorie”, au conchis social-democrații.

Potrivit Agerpres, Ministerul Sănătății a precizat că „Serviciile medicale ambulatorii trebuie să rămână cât mai accesibile pacienţilor, iar finanţarea cât mai bună a activităţii de medicină de familie şi a asistenţei medicale ambulatorii de specialitate trebuie să fie prioritară pentru a realiza reforma necesară sistemului de sănătate din România”.

(Jurnal)