Aproape 700 de bunuri contrafăcute, descoperite de polițiștii de frontieră giurgiuveni

0
280

Polițiștii de frontieră giurgiuveni din cadrul P.T.F. Giurgiu au descoperit, în urma unor controale efectuate asupra mai multor mijloace de transport, peste 692 de bunuri, constând în articole vestimentare, de parfumerie, de marochinărie și încălțăminte, toate purtând însemnele unor firme consacrate şi care prezentau suspiciuni de contrafacere.

În data de 06.12.2022, la diferite intervale de timp, polițiștii de frontieră giurgiuveni au oprit pentru control, pe sensul de intrare în țară, un autocar ce aparține unei firme de transport internațional de persoane și un autoturism, înmatriculat în Bulgaria, care efectua curse în regim taxi.

Cu această ocazie, colegii noștri au descoperit, în cele două mijloace de transport, cantitatea totală de 483 de articole vestimentare, 142 de parfumuri, 50 de perechi încălțăminte și 17 articole de marochinărie, toate purtând însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute.

În cadrul cercetărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că bunurile descoperite aparțin unui cetățean turc, în vârstă de 52 de ani, șoferul autocarului și unui cetățean polonez, în vârstă de 58 de ani, pasager al autoturismului.

Persoanele în cauză nu deţineau documente de provenienţă pentru bunurile sus-menţionate. Bunurile, în valoare estimată de  150.400 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În prezent se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate urmând ca la finalizarea acestora să fie propuse soluții legale prin unitatea de parchet”, informează Compartimentul purtătorului de cuvânt din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu.

(Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu)