Publicaţia noastră prezenta, cu circa o săptămână în urmă, un potenţial scandal ce ar putea avea efecte lesne de intuit. Era vorba despre o exploatare de pământ, pentru varianta ocolitoare a oraşului Mihăileşti. Exploatarea cu pricina, fără nici un fel de aviz, se află în satul Gorneni, comuna Iepureşti, iar despre aceasta primarul Lucian Ceauşu ne-a declarat că „nu vrea” să vorbească.

Mai mult, pe site-ul CNAIR referitor la varianta ocolitoare a oraşului apare contractul cu executantul lucrării, ASOCIEREA COPISA CONSTRUCTORA PIRENAICA SA – COPISA CONSTRUCTII SRL figura ca REZILIAT!

Dar ce surpriză ne oferă acelaşi CNAIR, într-un răspuns trimis publicaţiei noastre? La întrebarea adresată de jurnaliştii „Jurnal giurgiuvean”, referitoare la executantul ACTUAL  al variantei de ocolire Mihăileşti, în răspunsul CNAIR scrie , negru pe alb:  

„Lucrările de execuţie a Variantei de Ocolire Mihăileşti sunt realizate de către Asocierea COPISA CONSTRUCTORA PIRENAICA S.A. – COPISA CONSTRUCTII S.R.L.” În consecinţă sunt tot mai greu de înţeles căile drumarilor din România…

O altă „gogoriţă” a celor de la CNAIR este legată de data estimată a finalizării lucrărilor. Deşi pe acelaşi site, pe care apare contractul reziliat (data de finalizare este 25.07.2017), în răspunsul trimis publicaţiei noastre apare, ca dată estimată a finalizării lucrărilor „semestrul I al anului 2018”. Au uitat, fie din neatenţie, fie din lipsă de interes (domnilor, totuşi salariile vi le primiţi din taxele noastre, inclusiv cele de drum!), să actualizeze datele pe site-ul oficial al instituţiei? Cel puţin aşa am dori  să credem…

(Jurnal)