Cluburi pentru pensionari, la parterul blocurilor nou construite, vor fi obligatorii,  în clădirile care au mai mult de 25 de apartamente.

Asta prevede un proiect legislativ depus recent la Senat. O intenţie bună, spun dezvoltatorii, dar dacă se va transforma în lege, doar pensionarii de lux îşi vor permite să se mute într-o astfel de clădire. Şi asta pentru că preţurile apartamentelor vor exploda, pentru a acoperi investiţia.

Parlamentarii, care au venit cu propunerea, nu este deloc pe placul tuturor persoanelor de vârsta a treia. O femeie în vârstă de 70 de ani, este de părere că alte proiecte ar trebui prioritizate. „Păi te duci acolo, te duci la clubul ăsta ce să faci?! Să joci table pe burta goală? Nimeni nu cred că e de acord cu aşa ceva. Te duci să te distrezi, cum?” Alții susțin că parlamentarii nu s-au sfătuit cu specialiştii, înainte de a-şi promova ideea.

Preşedintele unei asociaţii de proprietari crede că  pensionarii pot să se întâlnească şi fără chestii organizate, ar fi nevoie de locuri de parcare, de spaţii de joacă pentru copii, de investiţii în infrastructură, nu neapărat de un club al pensionarilor, în timp ce dezvoltatorii spun că proiectul ar da peste cap preţurile apartamentelor care vor crește.

(Jurnal)