Una din surprizele alimentare a supermarketurilor giurgiuvene, în perioada sărbătorilor, au fost cireșele pietroase. Un produs exclusiv pentru masa de Anul Nou a bogaților…
Un kilogram de o asemenea delicatesă a avut prețul (psihologic) de 99,99 lei/kg!
Conform celor ce s-au ocupat de statistici, în coșul de cumpărături în valoare de 267 de lei, necesar pentru pregătirea unei mese de sărbători, la finele anului trecut s-au putut identifica următoarele produse:
o bucată de lebăr, o bucată de tobă, o bucată de șuncă afumată de porc, o bucată de caldaboș (toate având între 200 și 300 de grame!), un kilogram de cartofi, un kilogram de carne tocată de porc, un kilogram de varză murată, 500 de grame de roșii, un castravete, un kilogram de brânză de vacă, o pâine, un peticuț de șorici, un kilogram de banane, un kilogram de portocale, un cozonac (cel mai ieftin), un kilogram de mălai, un litru de ulei, un kilogram de zahăr, 10 ouă și un kilogram de făină.
Prețul tradiționalului șorici de porc, pe care bunicii noștri îl considerau ca subprodus, doar 150 de grame de șorici s-a vândut cu de 13 lei. Adică aproape un milion de lei kilogramul!!!