d2a62c4104c839-920-0-1-95-0blkAproape trei sferturi dintre şoferi vorbesc la telefon, iar restul mănâncă ori scriu mesaje, fără să ştie că îşi pun viaţa în pericol.

Conform statisticilor 71% dintre şoferi vorbesc la telefon în timp ce conduc maşina şi reprezintă un pericol pentru ceilalţi, potrivit unui studiu recent.

Atenţia la trafic este distrasă de dialogul de la telefon, aşa că riscul să provoace un accident creşte. În loc să apese frâna în 2 secunde, din momentul în care au observat pericolul, o vor face în 3. Iar distanţa de frânare creşte cu 10 metri.

Alţi şoferi în schimb, nu se mulţumesc doar să vorbească în timp ce conduc. Din aceştia 19% trimit mesaje sms sau whatsapp. În cazul lor, specialiştii spun  că riscul să producă un accident creşte de 23 de ori. Dacă românii sunt campioni la vorbit la telefon, britanicii de exemplu, au mania selfi-urilor în timp ce conduc.  Unu din 4 şoferi britanici, cu vârste cuprinse între 18 si 24 de ani, şi-a făcut cel puţin o dată o fotografie la volan.

(Jurnal)