Circa 5000 de mp. de vegetație au ars azi-noapte la Hodivoaia, în județul Giurgiu!

0
126

Incendierile de vegetație,  voite,  dar necontrolate, continuă în județul Giurgiu, făcând viața pompierilor un adevărat coșmar, aceștia riscându-și uneori viața în cadrul intervențiilor, pentru a stinge aceste focuri aprinse de niște indivizi iresponsabili…

Așa se face că aproximativ 5.000 de mp de vegetație uscată, lăstăriș și mărăciniș au ars, azi-noapte, în localitatea Hodivoaia. Flăcările violente au ajuns până la Drymul Județean  504 și s-au extins până pe marginea șoselei, punând în dificultate traficul autovehiculelor prin zonă.

Pompierii din cadrul Detașamentului Giurgiu au intervenit imediat și au stins incendiul, provocat cel mai probabil de un foc în aer liber lăsat nesupravegheat.

Pompierii atrag atenția că incendierea vegetației uscate este INTERZISĂ!, pentru că poate pune în pericol viața oamenilor, poate afecta gospodăriile, locuințele, rețelele de electricitate, pădurile sau culturile agricole.

Vântul și seceta prelungită contribuie la propagarea flăcărilor, iar dacă incendiile se manifestă aproape de locuințe, pericolul este și mai mare. Pe timp de noapte astfel de incendii sunt și mai periculoase pentru că pot fi observate târziu.

 (Jurnal)