Jurnal giurgiuvean
Acasă Actualitate Cine sunt beneficiarii DAS Giurgiu şi care sunt serviciile oferite de instituţie  

Cine sunt beneficiarii DAS Giurgiu şi care sunt serviciile oferite de instituţie  

0

sediu DAS GiurgiuDe pe site-ul Primăriei municipiului Giurgiu  am aflat că la ora actuală Direcţia de Asistenţă Socială (DAS)  are în evidenţă 30 de persoane defavorizate, dintre care 9 sunt cazate la Centrul de Primire în Regim de Urgenţă, iar  21 sunt beneficiare ale Cantinei de Ajutor Social. Directoarea Direcţiei de Asistenţă Socială, Viorica Bănescu, ne menţiona faptul că din  cei 21 de beneficiari ai Cantinei, 9 dintre ei sunt persoane care achită 30% din venit, conform Legii nr. 208/1997 privind cantinele de ajutor social,  iar alte 6 persoane sunt cele care  au depăşit vârsta de pensionare. În prezent Hotărârea Consiliului local conform căreia beneficiarii de hrană prin Cantina de Ajutor Social, apţi de muncă, pot primi hrană numai dacă prestează muncă în folosul comunităţii a fost atacată  de Instituţia Prefectului de Giurgiu  în contencios administrativ, urmând ca instanţele să se pronunţe asupra legalităţii Hotărârii de Consiliu local. 

Directoarea Viorica Bănescu ne preciza în acest context   că pe perioada cât Hotărârea Consiliului local este suspendată de instanţă  beneficiarii de hrană din partea Cantinei de Ajutor Social au dreptul să primească această cotă, fără a mai presta ore de muncă în folosul comunităţii, conform Legii 208, Legea Cantinelor Sociale.  Precizăm că  această Decizie a Consiliului local Giurgiu, a venit în urma propunerii  primarului Nicolae Barbu,  ce în acest mod a dorit să îşi manifeste împotrivirea faţă de orice semn de încurajare a  nemuncii.

Directoarea Bănescu ne mai spunea că:  Centrul de Primire în Regim de Urgenţă din cadrul DAS Giurgiu  asigură şi  servicii socio-medicale primare: găzduire temporară în condiţii optime până la soluţionarea cazurilor, dar nu mai mult de patru luni, servicii de îngrijire medicală, asistenţă şi îndrumare socială, juridică, psihologică etc. pentru oameni ai străzii, tineri şi bătrâni aflaţi în dificultate sau oameni  fără adăpost. Asistaţii beneficiază din partea DAS Giurgiu prin Cantina de Ajutor Social de trei mese zilnice, dar şi de igienă corporală şi curăţenie în camerele în care sunt cazaţi – a mai precizat directoarea DAS Giurgiu.

(Teodora Nicolau)

VREMEA

Giurgiu
nori împrăștiați
10.9 ° C
10.9 °
10.9 °
52 %
1.9kmh
34 %
sâm
20 °
Dum
18 °
lun
17 °
mar
15 °
mie
5 °