Așa cum precizam cu doar câteva zile în urmă, mașinile Poliției Locale Giurgiu au fost puse sub sechestru de către un executor judecătoresc, ca urmare a unor înțelegeri și încăpățânări, nu se știe încă din partea cui, mai exact. Cert este că, de joi, 24 iulie, agenții Poliției Locale erau nevoiți să intervină la solicitări, pe jos. Chiar directorul adjunct al DPL Giurgiu, Mihăiță Penciu, făcea apel la locuitorii municipiului să înțeleagă faptul că timpii de răspuns vor crește semnificativ, dar că direcția va încerca să își facă datoria față de cetățeni.

Conform unui comunicat de presă emis de Direcția Poliției Locale Giurgiu, semnat de directorul adjunct Mihăiță Penciu, „în momentul de față, DPL Giurgiu acționează doar cu o singură mașină dar datorită faptului că activitatea poliției locale a fost bine organizată, în ultimile zile au fost aplicate 26 sancțiuni contravenționale astfel: 11 de către compartimentul siguranță rutieră; 12 de către biroul ordine publică; 3 de către compartimentele de specialitate (disciplină în construcții, mediu și comercial).Conducerea instituției a împărțit municipiul în zone sensibile din punct de vedere al ordinii și liniștii publice iar personalul aflat în serviciu au patrulat pedestru, interacționând cu cetățeanul mai bine, vizibilitatea elementului polițienesc fiind mult mai mare. Este adevărat că viteza de reacție a scăzut dar toate sesizările au fost tratate cu aceeași seriozitate și toate au fost instrumentate”.  

Autoturismul care a „scăpat” de sechestru este, după cum ne preciza directorul adjunct al DPL Giurgiu, Mihăiță Penciu, este preluat pe contract de comodat de la ADPP Giurgiu.